woensdag 2 maart 2011

Afvallen voor Beginners



Er zijn vele manieren om af te vallen. Sommigen daarvan zijn onzin of zijn verzonnen om de verkoop van wondermiddeltjes te stimuleren. Over het algemeen zijn er drie categorieën te onderscheiden wanneer het gaat om methodes om af te vallen: sport en beweging, diëten, en (wonder)middelen.
Met sport en beweging brand je de calorieën van je af door middel van bijvoorbeeld voetbal, fitness of cardio. Bovendien is het vaak leuk en krijg je er een goede conditie van. Als je gaat diëten zorg je juist dat de calorieën er niet eens aankomen, dus je hoeft ze ook niet te verbranden. Dit kan soms, zeker niet altijd, minder leuk zijn. Je moet namelijk je normale menu aanpassen , hoewel gerechten met weinig calorieën ook erg lekker kunnen zijn. Als laatste heb je nog de middeltjes en pillen. Deze zie je vaak terug op TV-verkoop kanalen of advertenties op internet. Zelf geloof ik er niet echt in, het lijkt mij beter om op een natuurlijke manier gewicht te verliezen. Hieronder heb ik wat tips neergezet voor het afvallen:

1. Fitness en cardio
Sommige mensen houden er niet van om te zweten of moe te zijn, maar sport is wat mij betreft de beste manier om af te vallen. Naast dat je calorieën verbrandt bouw je ook een goede conditie op, waardoor je gemakkelijker de dag doorkomt. Bovendien kan je nog steeds van een lekker ijsje genieten. Fitness en cardio komt ook in vele sporten terug, zoals voetbal, turnen en vechtsporten.


2. Drink voldoende
Wanneer je lichaam te weinig vocht binnenkrijgt kan dit verwart worden met honger, waardoor je meer gaat eten. Zorg er daarom voor dat je genoeg drinkt, het liefst gewoon kraanwater omdat hier weinig calorieën in zitten.



3. Let op wat je eet
Iedere dag naar de McDonalds gaan is natuurlijke hartstikke ongezond, je krijgt niet alleen een tekort aan vitamines binnen, maar ook duizenden calorieën. Zorg dus dat je een gebalanceerd dieet hebt waarbij je niet te veel calorieën inneemt en genoeg vitamines binnenkrijgt. Er zijn tal van boeken en artikelen met dieetprogramma’s, dus zoek daar eens in voor meer tips!



4. Hou vol
Afvallen kan moeilijk zijn, maar als je stiekem toch gaat snacken bereik je je doel nooit. Verwacht ook niet dat je binnen een maand tientallen kilo’s kwijt raakt en stel geen te hoge eisen. Als je dan eenmaal je doel hebt bereikt is dit natuurlijk erg goed! Maar zorg ook dan nog dat je vol houdt, anders kom je zo weer aan.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten